divendres, 21 de juny del 2013

Cases verdes

Ja us hem parlat de reciclar objectes i eines que teniu a casa i que poden tenir una segona vida, però si el que realment volem és tenir una casa verda, és a dir, una casa que respecti el medi ambient, que tingui el menor consum d'energia possible i que sigui neta, l'article d'avui us aportarà algunes idees bàsiques perquè la vostra cosa es converteixi en una casa eco-friendly. No us penseu que qualsevol canvi a la vostra casa passa per realitzar una costosa obra, hi ha petites solucions molt econòmiques que podeu aplicar des d'avui mateix. Hi ha altres opcions que comporten un cost, però també hem de tenir en compte que es tracta d'una inversió que a llarg plaç repercutirà positivament. Aquí us deixem alguns consells i solucions:

Llum

Tenim moltes opcions per reduïr el consum de llum artificial a casa. Podem instal·lar celoberts a les habitacions més fosques. La llum solar és més potent que qualsevol bombeta que instal·lem i ens donarà moltes hores de llum. Com no és possible tenir un celobert a totes les  vivendes, aquelles que requereixin de llum artificial hauran  de tenir en compte altres opcions, algunes d'elles ja conegudes, però no està de més recordar-les: Podem instal·lar panells solars a la nostra teulada. L'energia solar és una altra inversió a llarg termini que aporta un gran benefici. A més, instal·larem bombetes de baix consum. També podem instal·lar llums amb sensor de moviment, que serveixen tant per interior com per exterior, ajustant el consum d'energia al màxim.


 

Aigua
Un altre aspecte a tenir en compte és el consum d'aigua corrent que realitzem a casa. Actualment existeixen ja prototipus de vàter que es converteixen en pica i bany a la vegada, reciclant l'aigua que utilitzem per netejar-nos les mans o les dents i que va a parar a la cisterna del vàter. També trobem banys de fluxe baix i inclús hi ha que van més enllà i no utilitzen ni una gota d'aigua, els anomenats banys de compostatge.


 

També podem reutilitzar l'aigua de pluja, instal·lant superfícies impermeables i col·locant barrils dissenyats per a recollir aquesta aigua. És el més econòmic i podem utilitzar l'aigua per regar les plantes o el jardí, però si volem anar un pas més endavant, podem instal·lar un tanc d'aigua sota terra que juntament amb un filtrador, convertirà aquesta aigua per a ús corrent i podrem dutxar-nos, utilitzar-la per als electrodomèstics, etc.


 






Això no acaba aquí. En les properes publicacions seguirem donant-vos consells, suggerències i idees per tenir una casa més neta, eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada