divendres, 18 d’octubre del 2013

Preparant la casa per l'hivern

Estem a la tardor i encara fa calor, ho sabem. També sabem que el fred moltes vegades arriba sense avisar i cal estar preparats. A més, una bona preparació de la casa ens permetrà estalviar energia i, per tant, estalviar diners. Hi ha un munt d'idees, suggeriments i trucs, aquí et detallem algun. Et saps algun? Dóna'ns un cop de mà i entre tots estalviem una mica més i aconseguim tenir una Terra més neta.



- Aprofita la llum solar . Obre les cortines a les finestres orientades al sud durant el dia per permetre que la llum del sol calent la llar de forma natural .
 - Cobreix les finestres amb corrents d'aire . Utilitza un full de plàstic transparent d'alta resistència en un marc de pel · lícula o cinta de plàstic transparent a l'interior dels marcs de les finestres durant els mesos freds de l' hivern . Assegura't que el plàstic es segella hermèticament al marc per ajudar a reduir la filtració .
- Ajust de la temperatura . Quan estiguis a casa i despert , ajusta el termòstat tan baix com sigui possible i còmode . Quan estiguis adormit o fora de la casa , ajusta el termòstat a 10 ° - 15 ° durant vuit hores i estalviaràs al voltant de 10 % a l'any a les factures de calefacció i refrigeració . Un termòstat programable pot fer que sigui fàcil de configurar de nou la temperatura .
- Trobar i segellar fuites . Sella les fuites d'aire al voltant de les claus de pas per a canonades , els espais al voltant de les xemeneies i els llums encastades en sostres aïllats i espais sense acabar darrere d'armaris i prestatgeries . Pots afegir massilla o rivets per segellar les fuites d'aire al voltant de les portes i finestres amb fuites .
- Manteniment dels sistemes de calefacció . Esbrina què manteniment és necessari per mantenir el teu sistema de calefacció i que funcioni de manera eficient .
Forns : Reemplaça el filtre de la caldera una vegada al mes o quan sigui necessari .
- Reduir la pèrdua de calor de la llar de foc. Mantingues el regulador de tir de la xemeneia tancat llevat que el foc estigui encès . Mantenir la comporta oberta és com tenir una finestra oberta a l'hivern , permet que l'aire calent pugi per la xemeneia . Quan s'utilitza la xemeneia, redueix la pèrdua de calor a l'obrir comportes al fons de la cambra de combustió (si existeix ) o obre la finestra més propera lleugerament - aproximadament 2 centímetres - i prop de les portes que donen a l'habitació .
Si mai utilitzes la llar de foc, segella el conducte de la xemeneia .
Si fas ús de la xemeneia, instal·la portes de vidre temperat i un sistema d'intercanvi de calor que bufa aire calent a l'habitació .
- Purga de radiadors . Després d'un temps sense ser utilitzats , hem purgar els radiadors per eliminar l'aire que hi ha al conducte . D'aquesta manera la calefacció funcionarà de manera eficient .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada